Natuurlijke producten

Biologische huidverzorgingsproducten en natuurlijke cosmetica bevatten kruiden, oliën en extracten die zijn geproduceerd zonder synthetische pesticiden, mest of genetisch gemodificeerde ingrediënten. Bekende ingrediënten die worden vermeden zijn parabenen en SLS. Natuurlijk producten hebben vaak een keurmerk, de bekenste zijn BDIH en Ecocert. Daarnaast is het belangrijk om een onderscheid te maken met de term ‘natuurlijk’ op producten, dit mag namelijk al genoemd worden terwijl er maar 0,01% aan natuurlijke ingrediënten in het product zit.

Milieu Naast dat biologische of natuurlijke cosmetica veel beter is voor jezelf, is het ook veel beter voor het milieuVoor jezelf is het natuurlijk beter omdat het vaak veel zachter voor je huid is. Je huid kan veel stoffen opnemen die in je lichaam terechtkomen, en dit geldt dus ook voor chemicaliën die in de producten zitten die je op je huid smeert. En deze chemicaliën komen bijvoorbeeld ook terecht in je doucheputje en zo wordt het milieu nogmaals belast.

Schadelijke stoffen In niet biologische producten zitten vaak schadelijke stoffen zoals minerale olie, paraffine, parabenen, kunstmatige kleur- of geurstoffen (parfum), SLS, siliconen, propylene glycol, PEG’s of phtalaten. Deze stoffen kunnen in je bloed terechtkomen. Bij sommige mensen reageert de huid sterk op dergelijke stoffen en krijgen zij bijvoorbeeld last van eczeem en irritaties. Ook kan er een zogenaamde paraffineverslaving ontstaan. Deze stof komt van aard-olie en sluit de huid helemaal af zodat er geen afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en er geen zuurstof bij de huid kan komen. Ook maakt je huid geen eigen vetten meer aan, waardoor het ‘verslaafd’ raakt aan het paraffineproduct.

Kies natuurlijk

Waarom Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.) ?

Omdat u een mooiere huid wil zonder inspuiting, (agressieve) apparatuur, chemische ingrediënten en minerale oliën. Daarom kiest u voor 100% natuurlijke producten met een hoog gehalte actieve werkstoffen die ècht iets doen.

Alle producten van S.P.A.-aromatherapie geven een intensieve verzorging van de huid door de werkzame concentraties van etherische oliën. Hierdoor worden alle huidfuncties ondersteund en verbeterd. Uw huid krijgt zo meer weerstand tegen alles wat haar beïnvloed en ziet er zichtbaar beter uit.

S.P.A. aromatherapie is een 100% natuurlijke productlijn voor gezichts- en lichaamsverzorging, die uiterst zorgvuldig is samengesteld uit zuivere etherische oliën, plantenolies, bijenwas, vruchten-, groenten- en kruidenessences.

Etherische oliën zijn vrijwel de enige werkstoffen die door alle huidlagen dringen. En die dus ook de lederhuid waar alle talg- en zweetkliertjes, bloedvaatjes en de elastine vezels zich bevinden, bereiken en het onderhuidse bindweefsel.

Daarom kunnen we zeggen dat deze stoffen ook van binnenuit werken.

Naast heerlijke wellness-behandelingen kunnen ook serieuze huidproblemen effectief verzorgd worden met Société Provençale d’ Aromatherapie (S.P.A.). Door de zg. driedimensionale aanpak is het mogelijk om de oorzaak van het probleem te behandelen. Dit eist een grote kennis van de huid, het menselijk lichaam en de ingrediënten van de producten. Uiteraard zijn wij hiervoor opgeleid en blijven wij hier trainingen voor volgen.

Producten op maat

Bij S.P.A.-aromatherapie zijn de producten kant en klaar in het laboratorium gemengd in samenstellingen die zijn afgestemd op een optimale werking voor diverse huidcondities.

Daarnaast kunnen wij voor u een product op maat mengen. Uw lotion, crèmes, badolie en bodyverzorging speciaal voor u gemengd! Een uniek product voor uw unieke huid.

Dit in combinatie met verzorging ‘van binnenuit’ geeft een zichtbare verbetering van uw huid.

Benecos Make-up

Speciaal voor jou selecteerd Benecos volgende bestanddelen:

Bio-Jojobaolie: is het basisbestanddeel van benecos LIPPENSTIFT en MASCARA.
Dankzij de gunstige samenstelling van vetten en zuren verzorgt en beschermt deze olie de huid, maakt ze je huid soepel en verhoogt ze de weerstand tegen vocht. Bovendien werkt de olie verzachtend en is ze heel goed verdraagbaar.

BIO-Karitéboter: De MAKE-UP lijn  van Benecos is op basis van karitéboter en rijk aan vitamine E, caroteen en allantoïne en is daardoor zeer verzorgend en beschermend tegen uitdroging. Je huid voelt weer aangenaam zacht aan.

BIO-Zonnebloemolie: De natuurlijke LIPPENSTIFT en LIPGLOSS van Benecos bevatten bio-zonnebloemolie.

Dankzij het hoog vitamine E-gehalte is de olie voedzaam en beschermend voor je huid.

Natuurcosmetica, goed voor je huid en gezondheid, maar ook voor het milieu en het welzijn van de dieren. Benecos heeft een uitgebreide make-uplijn voor je lippen, ogen en het gelaat. Deze producten hebben prachtige kleuren en  bevatten kostbare verzorgende biologische ingrediënten.